HTML

Luxemburg belülről - kívülről

Különbségek, hasonlóságok, érdekességek, tanulságok Nyugat-Európa közepéről Európa közepének

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Első

2008.05.12. 00:49 killthebeast

Ez a blog nem azért jött létre, hogy "nyugatra szakadt hazánkfiaként" észt osszon. Nem gondolom, hogy azért mert valaki eljött otthonról, máris jogot formálhat arra, hogy megmondja mi rossz ott, mi jó itt, mit hogyan kellene, mindennek értelme sem lenne, néhány írás nem válthatja meg a világot, főképp úgy nem, hogy nem is ez a célja.

De akkor miért? Jó kérdés, magam sem tudom a pontos választ, még azt sem tudom eldönteni, hogy mennyire legyen szubjektív a nézőpont, mennyire legyenek hivatalos vagy személyes hangvételűek a posztok (mivel messze nem vagyok profi író a legtöbb amit tehetek, hogy meglátom, hogy adott pillanatban mi jön ki a billentyűzetből). Ha mégis muszáj lenne válaszolnom, azt mondanám, hogy egyrészt viszonylag sok ember jön ide vagy a környékre általában dolgozni, (a legutóbbi adatok szerint 707 magyar él itt) nekik talán tud 1-2 írás valamint a kapcsolódó linkek segítséget nyújtani. Emellett érdekes az ország, érdekesek az emberek, érdekesek az események és hogy tovább fokozzam a szóismétléseket, érdekes dolog maga a külföldi lét. Jó dolog ezt megosztani, jó érzés kiírni és biztos vagyok abban is, hogy olyan tapasztalatot nyújthatnak, példákat mutathatnak, amelyek legalább egy megfontolást megérnének.

Ízelítőül néhány érdekesség: 1. Luxemburg nem városállam, hanem nagyjából 82 km hosszú és 57 km széles igazi ország 2. van olyan nyelv, hogy luxemburgi (mondjuk ezzel azért lehet vitatkozni) 3. a félmilliós lakosság fele külföldi, ebből 81 ezer portugál 4. 5 autópálya és egy fél város körüli körgyűrűje van 6. csak Franciaországból naponta 41 000 ember ingázik, hogy itt dolgozzon, mert 7. például ha házas vagy, az SZJA kulcs kb 12%.

Ennyit egyelőre bevezetésként, ígérem, hogy ugrálni fogok a témák közt a továbbiakban :)

Amit még mindenképp meg kell említeni: ha valaki ide készül nem turistaként, mindenképpen nézze meg a www.magyarok.lu oldalt. Ha rájövök hogyan lehet linkajánlót betenni a dobozokba, teszek ki további hasznos linkeket is!

 

Szólj hozzá!

Címkék: bevezetés

A bejegyzés trackback címe:

https://luxemburghun.blog.hu/api/trackback/id/tr16464457

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása